Partioon voi liittyä ympäri vuoden kouluikäisestä aikuiseen. Viikkotoimintaa ei kuitenkaan ole kesällä, mutta kiinnostuksesta kuulemme mielellään heti. Näin saadaan asiat helpommin järjestymään. 

Jäsenhakemus tehdään allaolevasta linkistä, mutta ennen sitä voi oikein hyvin käydä kokeilemassa ja tutustumassa toimintaan. Yhteystiedot-sivulta löydät ikäkausiin jaettuna eri ryhmien vetäjät, jotka kertovat mielellään lisää ja joiden kanssa sopia tutustumisesta. 

Jäsenhakemuksen tulee olla täytettynä ennen ensimmäistä retkeä tai leiriä vakuutussyistä. Alaikäisen lapsen huoltaja tekee ensin omat tunnuksensa Partion Kuksa-järjestelmään ja käyttää omia tunnuksiaan lapset jäsenhakemuksen täyttämiseksi, ja myöhemmin ilmoittamiseksi tapahtumiin. Tiedotuksemme perustuu Kuksaan merkattuihin yhteystietoihin, ja toivomme molempien huoltajien tietojen lisäämistä, jos mahdollista.

 

Mitä partio maksaa?

Suomen Partiolaisten jäsenmaksu on viime vuosina ollut n. 60 euroa vuodessa, sen päälle meillä ei ole omaa jäsenmaksua.

Retkien hinnat ovat suuruusluokaltaan 20-40 euroa per yö, kun puhutaan viikonloppuretkistä tai korkeintaan viikon leireistä. Erikoisemmat Lapin reissut esimerkiksi maksavat kuljetusten vuoksi enemmän.

Varusteiden hintaakaan ei tarvitse säikähtää, aloittaa voi oikeastaan ilman mitään hankintoja. Ulkoiluun sopivat sään mukaiset vaatteet ja kengät riittävät pitkälle, yöretkelle tarvitaan jo makuupussi ja -alusta. Mitään ihmeellistä rinkkaakaan ei tarvitse eikä kannatakaan ihan pienelle lapselle ostaa. Sitten kun vaikuttaa siltä, että käyttöä retkeilytavaralle on käyttöä jatkossakin, voi sitä hankkia pikkuhiljaa lisää. Varsinainen partion vaatima tavara rajoittuu suunnilleen partiohuiviin ja -paitaan.