headerimage Facebook Twitter
Mikä on tärkeätä, mikä ei? Mikä on suurta, mikä pientä? Onko suurta ja tärkeää vain se, mistä voidaan esittää suuria numeroita? KOROISTEN RITARIT on nimi, joka ei useille suomalaisille kerro mitään. Mutta niille, jotka joskus ovat olleet Ritareita, tämä nimi sisältää kokonaisen maailman. Heille aika lippukunnassa on ollut yksi parhaista elämän jaksoista. Sieltä sai parhaat kaverit, sieltä löytyivät elämälle sellaiset arvot, jotka koko loppuelämän säilyvät. Ei sitä silloin ymmärtänyt, kun hämärtyvässä yössä nuotion lämmössä ja savun hajussa vaatteita kuivatellen pidettiin Ritareiden ikiomaa partiohauskaa. Ei sitä silloin ymmärtänyt, että näin kaikista sittenkin tuli ihmisiä. Toivomme Ritareille merkittävää tulevaisuutta ja Jumalan siunausta.
Näillä sanoilla Sisko ja Harri Raitis kuvaavat Koroisten Ritareita lippukunnan 35-vuotis historiikin alkusanoissa.
Koroisten Ritarit on vuonna 1953 perustettu partiopoikalippukunta, joka toimii Turussa Raunistulan seurakuntatalolla osoitteessa Murtomaantie 12. Toiminnalle ominaisia piirteitä ovat vahvat ritariperinteet, sekä eräretkeily niin lähimetsissä ja -soilla, kuin Lapin tuntureillakin.
Lippukunnan taustayhteisönä toimii Maarian seurakunta, jonka alueella toimivat myös ritareitten sisarlippukunnat Maarian Kämmekät, Maarian Tähkät, sekä Koroisten Sarpiot. Nämä neljä Partiolippukuntaa muodostavat Maarian Partioyhtymän, joka tunnetaan myös MPY:ä.